Παθητικό κτίριο
Τί είναι?

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε Παθητικά κτίρια (Κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης), πιστοποιημένα απο το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, εξασφαλίζοντας στους πελάτες μας βιώσημα, ποιοτικά και οικονομικά κτίρια.

Το Παθητικό κτίριο είναι ένα κτίριο με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας το οποίο προσφέρει κορυφαίες συνθήκες διαβίωσης και θερμικής άνεσης καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα εργαλεία και οι μέθοδοι σχεδιασμού ενός Παθητικού κτιρίου καθιστούν το αποτέλεσμα προβλέψιμο. Ξέρετε τί απόδοση να περιμένετε απο ένα πιστοποιημένο Παθητικό κτίριο και το εγγυόμαστε.

Το σημαντικότερο είναι οτι τα Παθητικά κτίρια δημιουργούν υγιή, άνετο και ήσυχο εσωτερικό περιβάλλον με καθαρό, φιλτραρισμένο αέρα.

Παθητικό κτίριο
Γιατί?

Υγεία και ευτυχία

είναι αυτό που όλοι θέλουμε στη ζωή μας. Άλλωστε σχεδόν το 85% της ζωής μας το περνάμε μέσα στο σπίτι μας. Όσο εντυπωσιακό είναι τα ενεργειακό και οικονομικό όφελος ενός Παθητικό κτιρίου – και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό – άλλο τόσο εντυπωσιακά είναι τα οφέλη για την υγεία και την ποιότητα ζωής και διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε ένα Παθητικό κτίριο.

Εκμεταλευόμαστε την προσέγγιση σχεδιασμού και κατασκευής ενός Παθητικού κτιρίου για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας (θέρμανσης και ψύξης) ενός κτιρίου, να περιορίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου…

…αλλά να κάνουμε και τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτό πραγματικά ευτυχισμένους.

Γιατί οι χρήστες ενός
Παθητικού κτιρίου
είναι πραγματικά ευτυχισμένοι?

Γιατί ...

…έχουν καθαρότερο εσωτερικό περιβάλλον.

Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα η σκόνη, οι οσμές, το καυσαέριο είναι έντονα και εισέρχονται μέσα στο κτίριο επηρεάζοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Στα παθητικά κτίρια φροντίζουμε την αεροστεγανότητα του κτιρίου με αποτέλεσμα να εξαλείφουμε αυτό το πρόβλημα. Ο μηχανικός αερισμός φροντίζει για την συνεχή ανανέωση του εσωτερικού αέρα με φιλτραρισμένο χωρίς σκόνες, μυρωδιές και μικρόβια.

…διατηρούν ένα περιβάλλον χωρίς περιττή υγρασία.

Το μηχανικό σύστημα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας απορροφάει την υγρασία και τις οσμές απο τις κουζίνες και τα μπάνια και τα εξάγουν προς τα έξω, ενώ παρέχουν φιλτραρισμένο καθαρό αέρα χωρίς μυρωδιές, σκόνες και μικρόβια. Η ανεπιθύμητη υγρασία και οι μυρωδιές εξαλείφονται γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουμε θερμότητα, ενέργεια και χρήματα ανοίγοντας τα παράθυρα. Εν τω μεταξύ, η πολύ καλή αεροστεγανότητα του κτιρίου αποτρέπει την εξωτερική υγρασία και τις οσμές να εισέλθουν στο κτίριο.

…είναι ένα άνετο κτίριο

Η υψηλή άνεση είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Παθητικού κτιρίου. Η ίδια σταθερή θερμοκρασία και υγρασία σε κάθε σημείο του κτιρίου, ακόμα και κοντά στα παράθυρα. Η θεμική άνεση επιτυγχάνεται λόγω της καλής θερμομόνωσης του κτιριακού κελύφους αλλά και των ανοιγμάτων. Ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας σε όλους τους χώρους του κτιρίου χάριν στον έξυπνο σχεδιασμό της σκίασης για την μέγιστη εκμετάλευση του ηλιακού θερμικού κέρδους τον χειμώνα και αποστροπή της υπερθέρμανσης το καλοκαίρι.

…είναι ένα γαλήνιο κτίριο

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι περισσότεροι όταν μπαίνουν μέσα σε ένα Παθητικό κτίριο είναι η γαλήνη και η ησυχία. Οι ανθεκτικοί τοίχοι, τα παράθυρα και οι πόρτες υψηλής απόδοσης που είναι τόσο βασικά για την υψηλή  ενεργειακή αποδοση του κτιρίου μειώνουν επίσης δραματικά και τη μετάδοση ήχου απο το εξωτερικό περιβάλλον. Αστικός θόρυβος, διερχόμενα βαριά οχήματα, κατασκευές? Κανένα πρόβλημα. 

…είναι ένα ανθεκτικό κτίριο

Χάρη στο στιβαρό κέλυφος του Παθητικού κτιρίου και την έλλειψη θερμογεφυρών που προκαλούν συμπύκνωση υδρατμών και μούχλα, το παθητικό κτίριο είναι πιο ανθεκτικό και απαιτεί λιγότερη συντήρηση απο ατα συμβατικά κτίρια. Αυτό είναι ένα βασικό οικονομικό όφελος κατα την χρήση ενός Παθητικού κτιρίου.

…είναι το πιο οικονομίκό κτίριο

Τα Παθητικά κτίρια είναι οικονομικότερα στην λειτουργία έως 10 φορές απο τα συμβατικά και έως 4 φορές απο τα κτίρια Α+ κατα ΚΕΝΑΚ. Ενώ το αρχικό κόστος είναι ελαφρώς υψηλότερο απο τα συμβατικά κτίρια λόγω της καλύτερης θερμομόνωσης του  κτιριακού κελύφους και της υψηλότερης ποιότητας κατασκευής τους, αυτό αντισταθμίζεται απο την εξοικονόμηση των λειτουργικών δαπανών με αποτέλεσμα η απόσβεση της αρχικής σας επένδυσης να πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο ή ένα κτίριο Α+ κατα ΚΕΝΑΚ. 

Πώς το πετυχαίνουμε?

Παθητικό κτίριο
1

Δημιουργούμε ένα ισχυρό

θερμικό κέλυφος

2

Εξαλείφουμε τις 

θερμογέφυρες

3

Ελαχιστοποιούμε τον

αθέλητο αερισμό

4

Επιλέγουμε τα κατάλληλα

κουφώματα

5

Σχεδιάζουμε τον

μηχανικό αερισμό

Με ένα πιστοποιημένο Παθητικό κτίριο
ξέρετε ακριβώς τί θα πληρώνετε
για θέρμανση και ψύξη
και το εγγυόμαστε

Επικοινωνήστε μαζί μας
για να μάθετε πώς μπορείτε
να αποκτήσετε το δικό σας
Παθητικό Κτίριο

τηλ.: 2551 111 820
e-mail: info@ingenium.gr
...ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
ΘΕΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βενιζέλου 20 - Α' όροφος - Αλεξανδρούπολη - 68100 - Έβρος

Φόρμα επικοινωνίας

Ενδιαφέρομαι για επιπλέον πληροφορίες για το Παθητικό Κτίριο.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Days
Hours
Minutes
Seconds

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία σας, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Πληροφορίες επικοινωνίας
Πληροφορίες έργου
Πληροφορίες Αδειοδότησης