Μέτρηση του πραγματικού συντελεστή της θερμομόνωσης

testo-435Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού πραγματοποιείται μέτρηση του πραγματικού συντελεστή της θερμομόνωσης του κτιρίου. Ο συγκεκριμένος τεχνικός έλεγχος είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί πριν τις εργασίες τοποθέτησης θερμομόνωσης σε υφιστάμενα κτίρια, με σκοπό την τεκμηριωμένη αξιολόγηση του πραγματικού οικονομικού οφέλους της παρέμβασης. Επίσης με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η αξιολόγηση του υλικού μόνωσης που έχει τοποθετηθεί (εξηλασμένη πολυστερίνη, διογκομένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας κ.α.) και ο έλεγχος των εγγυήσεων* αυτού κατά την πάροδο του χρόνου, όσον αφορά την μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας.

*όλες οι εταιρείες κατασκευής μονωτικών υλικών, προσφέρουν εγγυήσεις για την μή μεταβολή της τιμής του συντελεστή θερμοπερατότητας του υλικού στην πάροδο των ετών. Φυσικά απαιτείται να έχει προηγηθεί μέτρηση πριν την τοποθέτηση της νέας μόνωσης για να είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση εμφάνισης υγρασίας στα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, με τον συγκεκριμένο τεχνικό έλεγχο (και σε συνδυασμό με την θερμογράφηση και την μέτρηση υγρασίας δομικών στοιχείων) είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν έχει πληγεί η μόνωση από υγρασία ή μόνο τα τούβλα και ο σοβάς, έτσι ώστε να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος για την “θεραπεία” του προβλήματος της υγρασίας. Επίσης διαπιστώνεται αν η εμφάνιση της υγρασίας οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (ρωγμές, διαρροές σωλήνων κ.α.) ή λόγω του φαινομένου συμπύκνωσης υδρατμών, που οφείλεται στην ύπαρξη θερμικών γεφυρών του κτιριακού κελύφους.

Τηλεφωνήστε στο 25510 25654 για να κλείσετε ραντεβού με έναν μηχανικό της εταιρείας μας, για την πραγματοποίηση ελέγχου της θερμομόνωσης στο κτίριό σας.

[button title=”Στοιχεία Επικοινωνίας” titlecolor=”#ffffff” width=”260px” url=”https://www.ingenium.gr/contact/” bgcolor=”#008000″ align=”center” iconurl=”https://www.ingenium.gr/wp-content/uploads/2014/11/contact-icon-1.png”]

Φόρμα επικοινωνίας

Ενδιαφέρομαι για επιπλέον πληροφορίες για το Παθητικό Κτίριο.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Days
Hours
Minutes
Seconds

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία σας, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Πληροφορίες επικοινωνίας
Πληροφορίες έργου
Πληροφορίες Αδειοδότησης